maandag 15 december 2008

De kerstman

Liefste koulijders!

Geproduceerd in extreme hitte staat er opnieuw een tekstje voor jullie klaar. Na een weekje zalige vakantie voor ons zijn we terug in Nelson, niet enkel om jullie te updaten, maar ook om onze laatste activiteiten van het jaar tot een goed einde te brengen. Alvorens jullie hiervan op de hoogte te stellen, toch snel even een kort verslagje van onze kennismaking met één van de mooiste wonderen in de natuur die we hier in Argentinie, aan de grens met Brazilie ontdekt hebben, de watervallen van Iguaçu.. en ze zijn werkelijk fantastisch, te mooi voor woorden. De eerste dag hebben we 8u lang de Argentijnse zijde bewonderd, de dag erop de Braziliaanse en ja op de vraag welke de mooiste kant is, zijn de meningen verdeeld en dus blijft het antwoord onbestaande. Na deze natuurpracht was het plan een dagje te gaan shoppen in Ciudad del este in Paraguay, vermits er ons de ongelofelijke prijzen van de producten werden aangeraden. Hier zijn we echter snel van afgestapt wegens de onbeschrijfelijke vuilheid en drukte van deze stad, samen met een onaangenaam en onveilig gevoel wanneer je erin rondloopt. Het was een ervaring voor een halfuurtje, maar van shoppen is er niet veel in huis gekomen en we zijn snel de grens opnieuw overgegaan naar ons vertrouwde Argentinie. Op twee dagen slechts drie landen, kon beter, vonden we en op de terugweg naar Nelson hebben we dan ook nog een tussenstopje gemaakt in Salto, Uruguay wat ons thermen (veel te warm in die hete temperaturen), een mooi stukje natuur en een rood velleke opgeleverd heeft. Na een kennismaking met de corrupte Argentijnse politie zijn we uiteindelijk zaterdag opnieuw in Nelson aangekomen.
In ons weekje dat er nu aankomt, staat de boog weer wat meer gespannen en hebben we drie grote activiteiten voor te bereiden en uiteindelijk uit te voeren. Naast ons eigen kerstfeest in Nelson, gaan we, zoals reeds gezegd in een vorig tekstje, naar Santa Fé de kindjes verblijden met een kerstpakket vol lekkers en ook tshirtjes en plucheberen van thuis meegebracht, reeds met dank aan Dina, Jean-Pierre, mama en papa voor de zware overtocht en eveneens niet te vergeten de gulle schenkers van al deze cadeaus! Jullie gaan echt veel kindjes daar gelukkig maken!
Donderdag is eveneens de eerste kennismaking met de mensen in Vera, wiens huisjes we gaan verbouwen. Hopelijk kunnen we dan begin januari van start gaan, want heel veel tijd rest ons niet meer om 12huisjes te renoveren. Wat onze activiteiten in Nelson zelf betreft hebben we zondag een groots kerstfeest met een kerstcadeautje voor iedereen aanwezig, een film op groot scherm en afsluitend een kinderfuifje! Vanaf 5januari gaan we een nieuwe start maken met de andere activiteiten, vermits de kinderen in Nelson ondanks de overdonderende start toch niet zo makkelijk te motiveren zijn. Naast latere uren voor de korfbal- en voetbaltrainingen, gaan we eveneens aan de kinderen via de andere club in Nelson de mogelijkheid geven gratis te gaan zwemmen, wat een absolute must is gezien deze hitte. Voor vele kinderen hier is er namelijk niet de mogelijkheid een bezoekje aan het zwembad te betalen en deze kinderen willen we graag via ons project wel de mogelijkheid geven.

Voila bij deze zijn jullie weer helemaal mee. Geniet van de feestdagen in het koude Belgie! Wij doen dit hier evenzo, enkel op een iets hetere manier ;)
dikke kus
Kimmy

Hieronder vinden jullie de foto's van enkele kindjes in santa fe die de gelukkige ontvangers zijn van onze kerstcadeautjes, samen met enkele foto's van de watervallen

1 opmerking:

Kimmy zei

Lading 1 van de knuffelbeertjes en t-shirtjes is aangekomen! Een geweldige dankjewel aan iedereen voor de gigantsiche hoeveelheid! We kijken al uit naar alle blije gezichtjes dinsdag en we houden jullie zeker op de hoogte via een verslagje en foto's!