woensdag 15 oktober 2008

10 dagen Arco Argentina in Nelson

beste vrienden van Arco Argentina,

In opdracht van Kimmy, Ezra, Dennis en Bruno, maak ik jullie graag, vanuit Vlezenbeek weliswaar, wat nieuws over. "El correo electronico" is aldaar zeer moeilijk en beperkt; vandaar dus ook hun vraag om van hier uit wat nieuws te verspreiden.
De reis naar Nelson is bijzonder goed verlopen en heeft ongeveer 24 uren geduurd. Nicolas Frutos heeft hen in Buenos Aires verwelkomd en zijn broer en zus hebben hen naar Santa Fé, Nelson gebracht (500km ten noorden van Buenos Aires). Nicolas is diezelfde dag 's avonds naar België gevlogen.
In Nelson werden zij verwelkomd door een 30 tal dorpelingen.
De grootvader van Nicolas Frutos, Mario en een sociaal geëngageerde dorpeling, Ruben, en zijn familie begeleiden hen ter plaatse. Zij wonen actueel in een klein (verlaten) schooltje omdat het voorziene onderkomen in de verlaten gebouwen van de voetbalclub (zie foto website) nog niet klaar is. Actueel studeren zij nog dagelijks Spaans en verkennen zij het dorp. Zij gaan regelmatig bij de plaatselijke bevolking eten (zij betalen de voeding en de mensen koken). Zij zijn reeds op een aantal samenkomsten van de plaatselijke bevolking uitgenodigd geweest; hebben zich tijdens een feestje kunnen voorstellen; zijn door de burgemeester ontvangen geweest en zijn samen met Ruben en Mario op de regionale TV geweest om hun project voor te stellen. Hun aanwezigheid in het dorp is reeds goed gekend. Nelson is een dorp waar de primaire behoeften aanwezig zijn en waar de echte armoede, zoals gekend in de sloppenwijken van de grootstad Buenos Aires, niet meer aanwezig is. Hun basisopdracht zal zich in Nelson zodoende richten op het implementeren van het verenigingsleven (voor de kinderen) zoals wij dit bij ons kennen: de sport- en jeugdvereniging en het jeugdhuis. Op 9 november zou de startdag zijn. Samen met Ruben gaan zij wellicht een tweede dorp betrekken bij Arco Argentina, richting noorden waar de primaire behoeften niet aanwezig zijn. Meer hierover bij een volgend bericht.
Het weer: het is nu volop lente in Nelson en vorige week was het de ganse week zonnig en warm met temperaturen van 34°; dinsdag heeft het geregend en vandaag, woensdag was het bewolkt.
Kimmy, Ezra, Dennis en Bruno maken jullie allen hartelijke groeten over:
"Abrazos y besos"
Tot een volgende info.
Hasta luego
Fabienne en Hugo

Geen opmerkingen: